Open Atelier

Op 24, 25 en 26 april 2015
stel ik mijn atelier open voor bezoek. Ik heb mijn werkplaats nu ruim een half jaar in Blaricum op het Fransepad en ik vind het tijd worden om te laten zien wat ik daar de afgelopen maanden gemaakt heb.

Van de zomer ben ik afgestudeerd aan de HKU Fine Art en heb het Dooyewaard Stipendium gewonnen. Ik heb voor een jaar een atelier in Blaricum tot mijn beschikking gekregen. Het thema waar ik al een tijd mee bezig ben is Artis, de  tadsdierentuin in Amsterdam. Als kind kwam ik er regelmatig met mijn familie. Ik ging naar de “Artis Ateliers” van mijn 8ste tot mijn 17de. Het is een plaats waar ik me thuis voel en inspiratie voor mijn werk kan op doen.

Ik maak daar foto’s en schetsen en gebruik deze voor mijn schilderwerken, die ik maak in mijn atelier. Mijn werk kenmerkt zich door een primitieve en ruwe stijl. Het is niet een accurate weergave van de werkelijkheid. Ik streef naar een atmosferische uiting van gevoel, ruimte en beeld. Ik werk met een verscheidenheid aan materialen: gouache, tempera, houtskool conté en inkt. Ook combineer ik de materialen op zo’n manier, dat de eigenschappen van het materiaal elkaar versterken. Ik wil dit laten zien tijdens de open dagen.

Mijn atelier is open op 24, 25 en 26 april van 11:00 tot 17:00 uur

vrijdag vanaf 17:00 is er een borrel georganiseerd

Mijn adres:
Fransepad 42
1261 JG Blaricum
Tel: 0631065971

Ook mijn collega Stijn Rietman, winnaar van de Gerrit van Houten Atelierprijs, stelt
dan zijn atelier open.

Het adres van Stijn:
Angerechtsweg 5a
1261 XG Blaricum

Uitnodiging_Open_Atelier_Jaap_Kamsma